De tijd dat we er zomaar voor kozen om eender welk bed op de markt te kopen behoort tegenwoordig al enige tijd tot het verleden. Mensen zijn door de jaren heen immers gaan begrijpen hoe belangrijk en eigenlijk zelfs onbetaalbaar een goede nachtrust wel niet is. Het merk Hästens is één van de merken die het slaapcomfort naar een aanzienlijk hoger niveau heeft getild. Het is dan ook helemaal niet zomaar uit de lucht komen vallen dat dit merk zich één van de hofleveranciers van het Zweedse koningshuis mag noemen. Wil jij ook graag kennis kunnen maken met de unieke, uitmuntende kwaliteit van Hästens? Dan is het zeker interessant om je even verder te verdiepen in de onderstaande informatie.

Altijd gemaakt van natuurlijke materialen

Allereerst moeten we vermelden dat ervoor de bedden van het merk Hästens altijd gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen. In eerste instantie geldt bijvoorbeeld dat het merk er bekend om staat gebruik te maken van paardenhaar. Dat is behoorlijk arbeidsintensief. Toch is de keuze voor dit materiaal er één die zeer bewust is gebeurd. Niet alleen is ze namelijk volledig natuurlijk, daarnaast staat paardenhaar er ook nog eens om bekend volledig allergenenvrij te zijn. Dit maakt ze dan ook tot de absoluut ideale vulling om in een matras te stoppen. Er is echter meer. Het spreekt namelijk voor zich dat je bij Hästens niet alleen maar kan rekenen op het gebruik van paardenhaar. Daarnaast is het namelijk zo dat er ook gebruik kan worden gemaakt van het zachtste katoen, de meest zuivere wol en lokaal vlas voor de matrassen. Men gaat bij Hästens zelfs nog een stapje verder.

Voor de beddenframes wordt immers gebruik gemaakt van geselecteerd grenen welke afkomstig is uit de Noord-Zweedse bossen. Voor de veren wordt er op hun beurt gebruik gemaakt van Zweeds staal. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, indien je kiest voor het kopen van een bed van het merk Hästens ben je zonder ook maar de geringste twijfel altijd verzekerd van de aanwezigheid van zeer kwalitatieve en bovendien ook natuurlijke materialen.

​​​​​​​Een ronduit iconische design

Als merk moet je om jezelf te onderscheiden van de concurrentie soms keuzes durven te maken die misschien niet meteen erg populair zijn. Tijdens de jaren '60 en jaren '70 was het zo dat er door alle fabrikanten en merken van bedden voor werd gekozen om gebruik te maken van de kleuren bruin, groen en oranje. Dit waren in die tijd dan ook zowat in elke slaapkamer de standaard kleuren. Jack Ryde, de toenmalige CEO van Hästens vond dat het tijd werd om daar verandering in te gaan brengen. Hij koos er dan ook voor om af te stappen van de klassieke kleuren en kwam met een wit-blauw ruitjesmotief op de proppen. Meteen werden de gekozen kleuren afgeschoten door het grote publiek. Er werd de CEO ook sterk aangeraden om de kleuren toch maar aan te passen. Inmiddels zijn we zoveel jaar verder en heeft de Scandinavische koppigheid ervoor gezorgd dat het ruitjespatroon inmiddels is uitgegroeid tot een iconisch design. Ook hierin schuilt een belangrijke kracht van het merk Hästens. Ook dit bed koop je bij de beste beddenwinkel in het land.