Al een tijdje ergerde mijn partner en ik ons aan onze vloer. Dat is ook geen wonder want we wonen al vele jaren in hetzelfde huis. We hebben er zelfs onze studententijd in doorgebracht. Dan kun je wel raden dat die vloer veel te lijden heeft gehad. Er is heel wat bier op gemorst en over de vetvlekken rond de keuken zal ik het maar niet eens hebben. Maar je weet hoe dat gaat. Je leeft gewoon door. Na de studie werkten we aan onze carrière en toen kwamen er kinderen. En ondertussen werd die vloer steeds lelijker. Eigenlijk was hij niet om aan te zien. En bijna tegelijkertijd zeiden we: die vloer moet eruit. Natuurlijk had ik stiekem al lang nagedacht over wat ik wilde. Een prachtige visgraat vloer. Ik had dat bij een vriendin gezien en ik vind het patroon van de visgraat vloer prachtig. Maar hoe kwam ik eraan?

Met de kinderen op stap

Omdat ik, net als mijn kinderen, vrij was in de voorjaarsvakantie, nam ik het stel mee naar de winkel voor het uitzoeken van die felbegeerde visgraat vloer. Tja, dat was natuurlijk niet de meest handige actie van mij. Stellingen vol met laminaat konden mijn kinderen niet boeien en al snel waren ze vervelend en hangerig. En dat terwijl ik op mijn gemak een vloer wilde uitzoeken. Mijn partner had me de vrije hand gegeven en daar wilde ik gebruik van maken. Vroeger, voor de kinderen, was er een tijd dat ik uren door winkels kon struinen. Helaas zijn kinderen en winkelen geen goede combinatie. De verkoper, die me graag wilde helpen, werd steeds onrustiger toen hij zag hoe mijn kinderen tussen de stellingen door begonnen te rennen. Dat kon ik hem natuurlijk niet kwalijk nemen. Ik zag in mijn ooghoeken nog wel prachtige laminaat voor mijn visgraat vloer, maar ik was vooral bezig de kinderen te corrigeren. En toen bedacht ik: dit kan anders.

Visgraat vloer: ik koop het online

Ik nam het hele stel weer mee naar huis waar al snel de rust weerkeerde omdat ze konden doen waar ze zin in hadden. En ik ging eens online kijken opzoek naar mijn visgraat vloer. Ik ben een beetje huiverig om vloeren online te kopen. Ik wil het hout toch eerst even zien. Maar door de vele foto’s en goede productinformatie kwam ik veel te weten. En ik kon het allemaal heerlijk rustig bekijken. Net als vroeger. Nou, die vloer is er dus gekomen en ik ben er heel blij mee. En de volgende keer koop ik gewoon weer online.