Tegenwoordig doen we er alles aan om er beter uit te zien. We gaan massaal naar de sportschool, ondergaan cosmetische ingrepen en kopen de nieuwste beauty producten. En zo willen we natuurlijk ook dat ons gebit er fris en mooi uitziet. Tanden bleken wordt steeds populairder. Misschien denk jij er ook wel overna. Voordat je zo’n ingreep ondergaat is het belangrijk om je goed in te lezen. Je hebt tenslotte maar een gebit en als er iets misgaat dan kun je nog wel eens de sjaak zijn. In deze blog vertellen we je meer over het bleken van je tanden zodat jij straks met een stralende lach de deur uit kunt gaan. 

 

Kies voor een professionele tandarts 

Oke, tandenbleken klinkt eigenlijk heftiger dan het is. Maar om fouten te voorkomen zal ik het je eerder aanraden om te kiezen voor een professionele tandarts dan een do it yourself setje te kopen op een Aliexpress. Een tandarts heeft er tenslotte voor gestudeerd en het effect zal langer zichtbaar zijn. Een praktijk die ik kan aanbevelen is Dental 365 die je kunt vinden in zowel Amsterdam en Den Haag. Zo ben je verzekerd van een professionele en verantwoorde behandeling waarbij het gebit geen schade oploopt. 

 

Hoe ziet zo’n behandeling eruit?

Als allereerst zullen ze jouw gebit bestuderen om te kijken of er geen kronen of andere opzetstukjes zijn waar ze rekening mee moeten houden. Na deze check worden je tanden gepoetst met een activator spray. Hierdoor worden je tanden geactiveerd voor de bleekgel die later wordt aangebracht. Nadat de spray op de tanden zit worden je lippen ingesmeerd zodat deze niet uitdrogen tijdens de behandeling. Vervolgens krijg je een bitje in zodat je mond open blijft staan en de lamp overal goed bij kan. Eerst zal de bleeklamp 2 minuten aan staan zodat de spray goed kan inwerken. Daarna begint de eerste sessie van ongeveer 20 minuten. Na deze sessie wordt de oude bleekgel van je tanden gehaald en wordt er nieuwe op gesmeerd voor de volgende sessie. Dit wordt herhaald totdat jij blij bent met het eindresultaat! 

 

Waarom kiezen voor een professionele tandarts in plaats van een tandenbleekset? 

Om je tanden op een veilige manier te bleken is er een precieze combinatie van 6% waterstofperoxide of 10 tot 16% carbamideperoxide nodig. Op het internet vind je veel zelf bleeksetjes die een veel hogere percentages hebben. Dit kan zorgen voor blijvende gebitsschade en dat is natuurlijk wel het laatste wat je wilt. 

 

Kosten tanden bleken

Natuurlijk vraagt het tanden bleken bij een tandarts wel om een grotere investering dan een tandenbleekset die je ergens op het internet kunt scoren. Je kunt eens rondkijken bij tandartsen bij jou in de buurt en informeren over de prijzen. In ieder geval is de landelijke adviesprijs vastgesteld op €395.