Het zijn natuurlijke vrij gekke tijden. Corona heeft de hele wereld plat gelegd, en inmiddels is in Amerika ook de pleuris uitgebroken door een combinatie van buitensporig politiegeweld, een record hoge werkeloosheidsgraad, en een president die aanwakkert in plaats van dooft. Chapeau!

Gelukkig gaat het hier in Nederland stukken beter. Vandaag is de dag dat de terrassen weer open mogen! Ook musea, bioscopen en theaters hebben nieuwe anderhalf meter protocollen opgericht om te voldoen ook de benodigde regels, maar we komen er wel! We pikken het normale leven steeds meer en meer op.

Kleding kopen

En dat we doorgaan met het normale leven betekent ook dat er verschillende normale aspecten bijkomen, zoals bijvoorbeeld kleding kopen. Zeker nu we weer naar buiten mogen, en op de terrasjes zien en gezien kunnen worden, is het natuurlijk van belang dat we er ook daadwerkelijk goed uit zien. Tijd dus om te inventariseren hoe je huidige kledingkast erbij staat, en wat er weg kan, en wat er nog ontbreekt.

De grote opruiming

Houd één keer per jaar in ieder geval een grote opruiming waarin je ongebruikte kledingstukken wegdoet en doneert aan een goed doel. Een handige manier om dit te doen, is om voor al je hangende kleding (dus aan haakjes), de haak om te draaien, en hem dan weer in de kast aan een stang te hangen. Als je het kledingstuk gebruikt, hang je hem daarna weer met de haak de normale kant op. Een jaar later kan je precies zien welke kledingstukken je allemaal niet hebt gebruikt, en daar blijkbaar ook geen behoefte naar had. En die kan je vervolgens wegdoen!

Truien heren kopen

Maar het is dan vervolgens tijd om nieuwe kleding te kopen. Mijn advies is om vooral ook nu juist naar goede truien te kijken. Deze zijn nu vaak juist in de aanbieding, en alhoewel het zomerse weer overdag heerlijk is, wil je er ’s avonds ook warm bij zitten. Zeker wanneer je in de avond nog zit, dan zal je merken dat het al gauw een stuk frisser wordt, en dan komt een trui hartstikke goed van pas.

Maar de echte knallers van de zomer zijn en blijven altijd de poloshirts. Dit kledingstuk kan eigenlijk altijd gedragen worden. Het is zelfs een kledingstuk wat enorm geaccepteerd wordt op de werkvloer. Daarnaast zie je er zelf ook gewoon netjes uit wanneer je dit in je vrije tijd draagt. Het perfecte kledingstuk dus voor overdag op een terras!