Veel kinderen beginnen al op jonge leeftijd met het spelen van videogames. Door platformen als Youtube en Twitch en de ontwikkelingen op het gebied van gamen, zijn online video games ontzettend populair geworden. Jongere spelen niet alleen populaire videogames als Fortnite of Call of Duty, ze kijken ook graag naar andere gamers die livestreamen en daarmee heel veel volgers creëren. En het hebben van veel volgers anno 2020 op sociale media heeft natuurlijk als effect dat je er een aardig zakcentje mee kan verdienen. Geen wonder dat kinderen ook steeds vaker later Youtuber of Gamer willen worden. Met toernooien waarmee miljoenen te verdienen zijn is dat ook niet heel gek.

Welk gamesysteem

In de gamewereld zijn er een aantal keuzes om games mee te spelen. Zo heb je een PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, Game PC, mobiel of Nintendo Wii. De meeste games worden met deze systemen gespeeld. Toch steken er een aantal met kop en schouders bovenuit wat betreft professioneel gamen. De onbetwiste kampioen is de Game PC. Het is ook veel makkelijker om met een Game PC te gaan streamen en vaak zijn de skills van deze gamers beter dan die van een gamer op een console zoals een PlayStation 4 of een Xbox One. Wil jij een gamer worden, dan moet je een game pc kopen

Er zijn een aantal redenenen waarom het beter is om een game pc te kopen wanneer je fanatiek wil gaan gamen en wellicht je beroep hiervan willen maken. De meest voor de hand liggende reden is omdat gamers op een game pc vaak beter kunnen gamen. Ga jij de strijd met deze gamers aan op een console, dan zul je het hoogstwaarschijnlijk verliezen. Het is daarom niet handig om, als je professioneel wil gaan gamen, met een console te gaan gamen tegen gamers met een pc. 

Daarnaast is het makkelijker om te gaan streamen als je gamet op een PC. Je kunt dan makkelijker je set up opbouwen en beginnen met streamen.

Hoe word ik professioneel gamer 

Natuurlijk ben je niet van de een op de andere dag professioneel gamer en verdien je het grote geld. Het is enerzijds niet moeilijk om professioneel gamer te worden. Het vergt alleen heel veel tijd. Je moet namelijk oefenen, oefenen en oefenen. Door veel te oefenen wordt je steeds beter en daardoor krijg je, als je streamt, ook steeds meer volgers. Natuurlijk moet je wel een bepaalde appeal hebben zodat mensen je gaan volgen. Zodra je veel volgers genereert kun je ontdekt worden of je kunt je ook inschrijven voor toernooien. Hierdoor kun je jouw skills meten met die van andere en kijken hoe ver je komt. Wie weet win je het toernooi en wordt je in één klap beroemd in de gamewereld.