Groenlipmossel? Ik hoor je al denken: wat is dat nu weer? Is dat het zoveelste nieuwigheidje op het gebied van gezondheid? Of misschien iets uit de viskraam dat ik nog niet ken? Ik snap dat je dat misschien denkt, maar groenlipmossel speelt al langer een rol op het gebied van gezondheid. In deze blog ga ik je daarom meer vertellen over wat het is én waar je het kan vinden. Wie weet is dit stofje wel een aanvulling op jouw dieet of voedingssupplementen verzameling. De gewone mossel kennen we natuurlijk wel, maar de groenlipmossel is weer iets heel anders. Bovendien is het voor velen onder ons nog (onnodig) heel onbekend. Tijd om daar verandering in te brengen als je het mij vraagt!

Wat is het?

Wat is groenlipmossel dan? Nou, groenlipmossel is een weekdier net als iedere andere mossel. Het heeft, zoals de naam luidt, een groene kleur. Deze mossel leeft echter uitsluitend in de wateren van Nieuw-Zeeland. Hierdoor is groenlipmossel dus niet zomaar overal in te vinden. De reden waarom groenlipmossel populair is bij de health freaks heeft te maken met de stoffen die het bevat. Het zit namelijk vol Omega 3 en glycosaminoglycanen. De bekendste stoffen die vervolgens weer in Omega 3 zitten, zijn alfa-linoleenzuur (ALA) en vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) endocosahexaeenzuur (DHA) die veelal in vis voorkomen. Omega 3 kan hierdoor bijdragen aan de normale werking van het hart en de vaten. Bovendien schijnt Omega 3 te helpen tegen droge ogen. Kortom, het weekdiertje bevat een indrukwekkende hoeveelheid stofjes.

Waar kan je het vinden?

Zoals ik eerder zei, komt de groenlipmossel uitsluitend voor in de wateren rondom Nieuw-Zeeland. Wees trouwens niet bang dat je zo’n weekdiertje moet opeten. Groenlipmossel is voornamelijk te verkrijgen in de vorm van voedingssupplementen. Zowel online als bij de drogisterij in de stad wordt groenlipmossel in verschillende vormen verkocht. Van tabletten tot poeders en vloeibare vorm: het is er allemaal. Om de daadwerkelijke mossel te zien, zou je vliegtickets kunnen boeken om bij de wateren van Nieuw-Zeeland te komen. Als je echter alleen op zoek bent naar de stoffen die in deze groene mossel zitten, hoef je in principe niet eens de deur uit. Met een paar klikken op de knop van jouw computer of telefoon heb je zo een bestelling geplaatst. Bovendien is het vaak dezelfde week nog in huis. Dan kun je direct zelf uitproberen! Heb je al ervaring met dit bijzondere weekdiertje in de vorm van voedingssupplementen? Deel gerust je verhaal met mij!