Mijn moeder heeft geweldig voor mij gezorgd toen ik wat jonger was en ik kon mij geen betere moeder wensen. Nu mijn moeder op pensioen is, is het nu mijn tijd om mijn moeder te helpen. Ik merk dat mijn moeder steeds meer moeite krijgt met verschillende activiteiten en ik wil het haar wat makkelijker maken. Mijn moeder wil haar zelfstandigheid niet verliezen en graag zoveel mogelijk zelf doen, dit ging echter steeds minder doordat ze last kreeg van haar knie na een vervelende val. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van manieren om het mijn moeder wat gemakkelijker te maken in verschillende aspecten van het leven. In deze blog zal ik benoemen wat ik allemaal heb gedaan het afgelopen jaar om het mijn moeder wat eenvoudiger te maken. Hopelijk kan je mijn tips gebruiken voor jezelf of iemand die je kent.

Rollator

Waar mijn moeder het meeste last van had was een angst dat ze niet meer naar de winkel durfde te gaan. Ze was namelijk bang dat ze onderweg te moe zou worden en het niet meer zou redden met haar knie. We hebben toen overlegd en besloten een rollator te kopen. Een rollator is ideaal voor mijn moeder want ze kan nu weer naar de winkel en als ze even moe is kan ze erop uitrusten. Ook hoeft ze tegenwoordig geen zware tassen meer te dragen. De rollator van mijn moeder heeft namelijk een speciaal tasje waar ze haar boodschappen in doet. Door de rollator kan mijn moeder weer overal naar toe en daar is zij heel erg blij mee. Als tip geef ik nog mee dat je het beste voor een lichte rollator kunt kiezen, deze zijn eenvoudiger in het gebruik omdat ze minder kracht kosten om te duwen.

Badkamer

Een ander probleem dat mijn moeder ondervond van haar knie was naar de badkamer gaan. Iedereen weet dat er veel ongelukken plaatsvinden in de badkamer omdat mensen er uitglijden en mijn moeder was daar heel erg angstig voor. Hierdoor probeerde ze de in bad gaan en douchen tot een strikt minimum te behouden en dat vond ze eigenlijk niet zo fijn. We hebben dus een bedrijf laten komen dat de badkamer helemaal heeft aangepast aan de wensen van mijn moeder. Zo is er nu een eenvoudige entree tot het bad en zijn er speciale hengels geplaatst waar mijn moeder zich aan kan vasthouden. Ook heb ik een stoeltje gekocht waar ze dan even op kan gaan zitten als ze moe is.