Muziek was al een hele lange tijd voor mijn geboorte aanwezig. Door de jaren heen hoorde je verschillende genres zoals Reggae, Disco, Rock&Roll, Blues en ga zo maar door. Ook vormden zich door de decennia’s heen vele ontwikkelingen waarbij je steeds makkelijker, sneller en zelfs ook goedkoper kon luisteren. Persoonlijk kan ik me weinig herinneren van de tijd dat ze platen hadden. Dat is tevens het onderwerp dat hier centraal staat. Heb jij nog veel oude platen thuis en wil je een platenspeler kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Hieronder ga ik een aantal modellen opnoemen waaruit jij een beter beeld kan krijgen welk model bij jou past.

‘Ricatech RMC90 Ibiza Retro Platenspeler Zwart’

Dit model straalt uit in zijn multifunctionaliteit en maakt het mogelijk om ook op andere manieren muziek te luisteren. Het is geschikt om CD’s mee af te spelen en beschikt ook over de AM en FM-radio. Dit is ook fijn wanneer je gewoon iets anders wilt luisteren dan je persoonlijke geselecteerde muziek. Daarnaast heeft dit model een goede balans tussen een modern en ouderwets uiterlijk. Tot slot vind ik de 99 euro voor het totaalplaatje een eerlijke prijs.

‘Crosley Cruiser Deluxe Platenspeler Groen’

Deze platenspeler vind ik persoonlijk heel mooie door de simpele doch elegante uitstraling. De platenspeler is gevestigd in een koffermodel. Dit maakt het dan lekker makkelijk om de platenspeler ergens mee naar toe te nemen. Heb je bijvoorbeeld een feestje op het strand en wil je de muziek op een simpele maar klassieke manier arrangeren? Dan is dit model daar uiteraard ook geschikt voor! Heb je op een ander moment juist helemaal geen zin om je muziek te delen? Dan kan je genieten van de hoofdtelefoon-aansluiting. Wederom is de prijs ook niet schokkend duur. Wat ik heel cool vind aan dit model is dat je kan streamen via bluetooth! Toch leuk dat je modern met antiek kan mengen? Dat maakt het ook veel aantrekkelijker om iets tegendraads van de hedendaagse trends aan te schaffen, lijkt mij.

‘Crosley Gig Retro Platenspeler Bluetooth met Externe Speakers’

Als je wat meer geld over hebt voor dit model is het zeker een goede aankoop. Deze platenspeler beschikt over twee externe speakers en bluetooth. Het is in mijn ogen goed compact afgewerkt en is zeer gebruikersvriendelijk. Natuurlijk kan je hier tevens gewoon platen draaien en de speakers versterken de kwaliteit van het geluid. Met de draaiknoppen kan je de afspeelsnelheid aanpassen.