Een onmisbaar item uit de garderobe van iedere dame zijn de kleine tasjes. Zelf heb ik er bijvoorbeeld al een stuk of vier! Kleine tasjes zijn ideaal, als je eenmaal de perfecte hebt gevonden. Het kan echter ook erg moeilijk zijn om de goede kleine tas te vinden! Zeker ook omdat je de kleine tasjes voor zoveel verschillende gelegenheden kan gebruiken. In deze blog vertel ik jullie lezers daarom meer over de kleine tasjes. Wat is nou de perfecte kleine tas? Naar welke gelegenheden neem je zulke tasjes mee? En hoe stijl je een klein tasje met je outfit? Als jij ook altijd met deze vragen zit, lees dan snel de blog! Dan is je kleine tasjes-struggle voorgoed voorbij!

De perfecte kleine tasjes

Natuurlijk is de perfect tas subjectief. Iedereen zoekt andere kwaliteiten in een tas! Daarom heb ik besloten mijn eigen idee van perfecte kleine tasjes te delen, want er zullen vast lezers hetzelfde vinden! Voor mij is een klein tasje perfect als er het volgende in kan: een klein flesje water, een kleine portemonnee of pasjeshouder, een flesje deo en een doosje pepermuntjes. Dit zijn essentials die ik altijd mee heb! Als ik lippenstift draag, moet die natuurlijk ook mee kunnen. Het perfecte tasje heb ik inmiddels gevonden. Deze is van een soepele stof, en heeft drie vakken. Het middelste vak is een klein, plat vak met rits. De twee grotere vakken zitten aan weerszijden van het middenvak. Omdat deze van een soepele stof zijn, past een deofles aan de ene kant en een flesje water aan de andere kant! De rest van de spulletjes passen er boven of onder. De vakken sluiten met een gezamenlijke magneet. Daardoor zijn kostbare spullen die je in het ritsvak doet dubbel beschermd! Deze tas kan ik zowel meenemen voor een dagje shoppen, of voor een avondje uit, en dat maakt hem voor mij perfect!

Naar welke gelegenheden kan ik zulke tasjes meenemen?

Kleine tasjes zijn altijd handig. Als ik met een koffer in de trein reis, neem ik enkel een klein tasje mee voor mijn portemonnee etc. Zo reis je toch lichter dan met een rugzak en bijvoorbeeld een weekendtas. Maar kleine tasjes worden natuurlijk het meest gebruikt voor tijdens het shoppen of voor een avondje uit. Voor het shoppen wil ik per se een flesje water mee. Ook als ik naar een festival ga is water onmisbaar. Mijn lievelingstasje is dan echt perfect. Ik ga ook vaak naar concerten. Dan is een kleiner tasje ook helemaal prima. Een minideo en je portemonnee/telefoon zijn dan de enige dingen die erin hoeven te passen. Fijn daaraan is dat je nauwelijks doorhebt dat je iets draagt! Voor een feestje, of het nou in een café is of op een bruiloft, zijn ze ook onmisbaar! Al je belangrijke spullen binnen handbereik, en als je het goed styled ook nog eens de perfecte accessoire voor bij je outfit.

Style je kleine tasjes bij al je outfits!

Een ding wat ontzettend belangrijk is om te onthouden op het gebied van kleine tasjes is dat ze altijd bij je outfit horen te passen! Ik heb een paar dezelfde tasjes, maar dan in verschillende kleuren en prints! Voor een chique gelegenheid of een dagje shoppen is een tasje in een mooie donkerblauwe of donkerrode kleur altijd perfect. Die passen bij bijna elke outfit! Naar een festival of een avondje uit vind ik een felle kleur of leuke print ook perfect! Kies dan voor een simpele outfit, bijvoorbeeld een wit T-shirt met een afgeknipte spijkerbroek, en gooi er vette sneakers of hakken onder plus een bijpassend, opvallend tasje. Zo is je outfit opvallend en superleuk afgestyled!