Ik heb laatst in mijn huis een nieuwe ontdekking uitgeprobeerd, namelijk led spots.

Ik zocht voor in mijn slaapkamer, badkamer en keuken (naar mijn idee toch de belangrijkste ruimtes van een huis) een zacht dimbaar licht, zodat ik het licht kon aanpassen naar de sfeer. Stel je voor, een zacht warm licht in de badkamer, kaarsjes rond het bad, een glas wijn en netflix. Of een heerlijke aromageur in het bad, zoals lavendel. Wat zul je ontspannen. Zet de dimbare spotjes weer feller in de ochtend en als je je make up goed moet doen in de spiegel. Je wil niet dat moment hebben waar je met een te donkere foundation of oogschaduw je huis uit stapt en er pas op werk achter komt hoe je eruit ziet!

In de slaapkamer creëer je een romantisch zacht licht zodat je rustig in slaap valt. Belichting in ruimtes waar je je rust nodig hebt is erg belangrijk. Zo is wetenschappelijk bewezen dat blauw licht (telefoon, laptop, etc) je melatonine aanmaak remt. Melatonine is een hormoon dat over je slaap en waak ritme gaat. Veel mensen vallen moeilijk in slaap, of worden ’s nachts vaak wakker. Dit resulteert overdag in een slechte concentratie, vermoeidheid en prikkelbaarheid. Hoe vaker je later naar bed gaat en in slaap valt, hoe meer dit een ritme wordt. Zo went je lichaam dus aan slecht slapen!
Zorg dus dat je op tijd in je bed licht, en hou het licht zacht en warm. Wat ook goed is om te doen, is om voor het slapen gaan even te lezen. “Maar als ik mag lezen mag ik toch ook nog even mijn Netflix serie kijken?” Zul je wel denken. Maar niks is minder waar. Lezen in een boek vermoeit de ogen, plus het is wetenschappelijk bewezen dat na zes minuten lezen, je stresshormoon cortisol enorm daalt. Hierdoor daalt ook je bloeddruk en voel je je meer ontspannen!

Tenslotte de keuken, het epicentrum van gezelligheid, lekker eten, feestjes en voeding. Een keuken wil je graag schoon, netjes, en bruikbaar. Dit houdt in goed licht om te kunnen snijden of opletten, maar ook het licht kunnen dimmen voor het eten en de gezelligheid. De keukenspotjes zijn voornamelijk ’s avonds erg gezellig en warm, naast dat ze ook erg praktisch handig zijn. Als je nog niet helemaal overtuigd bent, let dan eens in je omgeving op hoeveel keukens, slaapkamers en badkamers led spotjes hebben!