Eindelijk blijft het weer langer licht en langzaamaan lopen de temperaturen weer op. Ik sta te springen om lekker te kunnen genieten van de lente. Want een nieuw seizoen betekent zoveel meer dan alleen beter weer, warmere temperaturen en de bloemetjes in bloei. Een nieuw seizoen staat ook gelijk aan een perfecte kans om weer wat nieuwe, stijlvolle outfits te scoren! Dus ben jij tevens klaar voor kleur met een hoop fleur en nog veel meer? Dan ben jij net als ik nodig toe aan de lentetrends van 2019! Ik zet een aantal leuke trends voor je op een rijtje vandaag. Wie weet doe je nog wat inspiratie op voor die modieuze nieuwe outfit!

Geen skinny jeans meer

De meningen uit mijn directe omgeving zijn verdeeld over deze modetrend van het moment. Grote, oversized jeans zijn namelijk weer terug van weggeweest. De iconische trend uit de jaren ‘90 verschijnen beetje bij beetje in de schappen. Alle tegenstanders van skinny jeans staan te juichen terwijl dat gebeurt. Eindelijk kun je weer genieten van een comfortabele ervaring als je een paar jeans aantrekt. Het gevoel dat er delen worden afgekneld door skinny jeans laat je achterwege met stijlvolle, oversized jeans. Daarentegen zijn de skinny jeans liefhebbers verdrietig. Gaat hun favo broek nu toch echt de winkels en webshops verlaten? Ik zou me er persoonlijk niet te druk om maken.

Vrolijke kleuren en designs

Na de donkere kleuren en effen designs van de winter zijn we wel weer toe aan wat fleurigs in ons dagelijks leven. We laten de kou en de duisternis achter terwijl we ons voorbereiden op het voorjaar. De lentetrends van 2019 geven daar maar al te graag gehoor aan. Daarom zie je de aankomende maanden een tsunami aan kleuren, patronen en bloemenprints. Heerlijk die lente! Vind je het té gewaagd om een broek of een shirt met een stoer patroon te dragen? Via Vai komt met de oplossing! Dit schoenenlabel heeft stijlvolle schoenen die volledig in lijn staan met de trends van het moment. Zo kun je een Via Vai paar kopen met een knallende kleur of een uitdagend panterprint!

Laagjes en grote maten

Ten slotte wil ik nog even stilstaan bij de volgende trend: laagjes. Dit voorjaar is het helemaal hot om diverse laagjes over elkaar aan te trekken. Komt dat eens goed uit! Vaak is het tijdens het voorjaar nog erg wisselend wat de temperatuur betreft. Door stijlvol in laagjes voor de dag te verschijnen, ben je stiekem ook voorbereid op mogelijke schommelingen of veranderingen van het weer. Combineer dat met de oversized jassen en blazers en je bent er helemaal klaar voor! Zo zie je maar dat fashion trends zelfs in jouw voordeel kunnen werken.