Mijn ouders hebben een bakkerij. Als kind vond ik het geweldig. Altijd snoepte ik stiekem van het deeg. Dat is natuurlijk in strijd met de regels omtrent hygiƫne, maar de klanten van toen hebben hun brood inmiddels wel opgegeten. De laatste tijd hebben mijn vader en moeder steeds meer concurrentie gekregen in het dorp. Hippe tenten waar de meest uitzinnige broodjes in de vitrines liggen. Helaas deed dit hun omzet geen goed. Mijn ouders hadden echt nog een ouderwetse stijl aangehouden. Brood in manden, en naar veel producten moest je echt vragen, of het ging op bestelling. Tegenwoordig is het goed verdienen met belegde broodjes, kant en klaar maaltijden et cetera. Grof geld valt bijna niet meer te verdienen met enkel de verkoop van broden. Ook aan het uiterlijk van de bakkerij moest nodig wat gebeuren, zodat ze toch een beetje mee konden met de concurrentie. Ik ben voor mijn ouders aan de slag gegaan. Ik heb drie weken vakantie opgenomen en heb de hele zaak verbouwd. Verbouwen is mijn passie, dus erg vond ik het ook zeker niet. En voor mijn ouders doe ik het met liefde.

Een nieuwe look en een nieuw aanbod

De eerste dagen van de verbouwing heb ik de meubels in de zaak vervangen. Ze waren van ouderwets gelakt hout, niet helemaal hip op het moment. Ik heb ze vervangen door wat grovere meubels, in verschillende kleuren geschilderd. Qua uitstraling heb ik ook de muren opnieuw behangen en schilderijtjes opgehangen. Daarnaast heb ik overal bloemen neergezet. Een belangrijk punt dat mijn ouders moesten veranderen om mee te kunnen met de concurrenten, was het uitbreiden van hun aanbod. Nu verkopen ze ook belegde broodjes en enkele kant en klaar maaltijden. Ook verkopen ze nu drankjes. Een hele verandering, als je bedenkt dat ze zich eerst beperkten tot broden. Deze kant-en-klaar-maaltijden, drankjes en belegde broodjes worden duidelijk getoond in koelvitrines. Deze heb ik van kovu. Ze zijn van uitstekende kwaliteit, en vervullen een belangrijke rol, ze zorgen ervoor dat de producten opvallen en daardoor eerder worden gekocht. De koelvitrines werden snel op locatie geleverd, Kovu heeft vele verschillende soorten koelvitrines te koop. Wanneer je een aankoop bij ze doet, heb je altijd een omruilgarantie. Perfect. Hiernaast heb ik nog gezorgd voor wat tafeltjes en stoelen en zelfs een vergunning gekregen voor een klein terrasje. Zo kunnen klanten direct hun belegde broodjes opeten. We hebben vorige week de grote heropening gehad. Het was heerlijk weer, en het terras zat helemaal vol! Mijn ouders hebben iemand extra moeten aannemen, maar dat was geen probleem gezien de grote stijging in inkomsten.