Is het herkenbaar, een puberende zoon in huis hebben die alleen maar zit te gamen? Ik heb er een thuis zitten en soms heb ik geen idee hoe ik hem achter dat scherm weg krijg. Gelukkig maakt hij zijn huiswerk gewoon goed, en haalt hij alsnog goede cijfers op school. Dus eigenlijk heb ik geen reden tot klagen, toch? Maar toch was ik op zoek naar een onderwerp, of activiteit, waar bij hij gewoon even uit zijn kamer komt. En toch, uiteindelijk, na best wat gesprekken tijdens het avondeten, kwam er toch zijn interesse naar boven. Hij was benieuwd of hij zijn eigen computer kast kon bouwen. Om hem dan toch tegemoet te komen gingen we samen op zoek naar computer onderdelen.

Zijn eigen computerkast

Vol trots vertelde mijn zoon dat hij zijn eigen computerkast met onderdelen van Intel wilde gaan maken. Hij vertelde het zo vol trots, dat je als ouder hier gewoon bij wilt helpen natuurlijk. Omdat hij er zelf helemaal enthousiast over werd, mocht hij op zoek gaan naar waar hij het beste de onderdelen kon gaan halen, of eventueel bestellen. Dit moest hij natuurlijk wel even aan mij en mijn man doorgeven. Zo konden wij toch een beetje meekijken. Ook dat er niet iets mis zou gaan. Hij vond het helemaal geweldig en was enthousiast. Dat enthousiaste werkte natuurlijk aanstekelijk.

De onderdelen kwam binnen

Nadat hij de juiste onderdelen had gevonden was het even wachten tot het binnen kwam. Het duurde helemaal niet lang, maar voor mijn zoon leek het weken te duren. Hij ging gelijk aan de slag, met wat YouTube filmpjes bij de hand ging hij hard aan de slag. Hij ging uren achter elkaar er mee aan de slag, soms moest je hem er even achter vandaan halen. Maar alles beter dan vast zitten aan het gamen. 

De kast is af

De kast was zelfs sneller af dan verwacht. Vol trots laat mijn zoon aan iedereen de kast zien. Aan vrienden, familie en eigenlijk iedereen die binnen komt. Iedereen moet een blik werpen op zijn eigen gebouwde kast. Ja ook ik kan zeggen dat ik zeker trots op hem ben. Hij heeft helemaal zelf, zonder hulp ook nog, zijn eigen computer kast gemaakt.

Zelf heeft hij de computer onderdelen gezocht en met onze goedkeuring besteld. Het is geweldig hoe trots een tiener kan zijn op zijn eigen gemaakte project. Geweldig.