Wanneer je bent opgegroeid in de generatie van de techniek, wordt er van je verwacht dat je alles van techniek af weet. In mijn geval valt dat dus enorm tegen. In mijn eentje kom ik nergens uit. Soms belt mijn oma me op, of ik kan helpen met haar computer, maar dan snap ik er zelf ook helemaal niks van. Datzelfde geldt in mijn eigen huis, ik heb geen idee hoe alles werkt. Gelukkig heb ik vrienden die dat soort dingen voor mij oplossen, want zelf kan ik helemaal niks. 

Printer

Het lijkt allemaal zo makkelijk, het aansluiten van een printer, maar dat valt toch vies tegen. Bij een computer, kun je de printer vaak via een kabel aansluiten, en dan valt het allemaal wel mee. Maar met een laptop, wil je niet iedere keer weer opnieuw die kabel gebruiken. Je wilt je laptop overal mee naartoe nemen, dus iedere keer een kabel installeren is enorm vervelend. Gelukkig hebben de meeste printers tegenwoordig ook draadloos netwerk of werken ze via bluetooth. Maar daar komt dus het lastige om de hoek kijken. Je moet dan van alles downloaden op de computer, en ik word dan altijd heel achterdochtig voor virussen. En dan denk je dat het allemaal gelukt is, werkt het nog niet goed. Het is dan soms wel fijn om een expert alles te laten installeren, die weet precies hoe het werkt en dan gaat het een stuk sneller en is alles goed. Na het installeren, is het gebruiken van een printer niet zo moeilijk. Je hoeft alleen af en toe het papier en de cartridges, bijvoorbeeld HP 301, te vervangen. Dit alles kun je gewoon in een winkel kopen of online bestellen, heel simpel dus. 

Internet

Het aansluiten van het internet in je woning, is ook iets wat enorm lastig kan zijn. Zeker wanneer je geen sterke router hebt, en de verbinding dus niet in het hele huis goed is. Dan heb je weer een wifi versterker nodig, soms moet je dan extra kabels aanleggen en dergelijke. Een hoop gedoe dus. Bij veel bedrijven zoals Ziggo, kunnen de installateurs je daarbij helpen, wat ik dan ook zeker zou aanraden als je niet heel technisch bent. Ik probeerde het ook eerst zelf aan te sluiten, maar na een week zonder goed internet, heb ik toch maar de installateur gebeld. Hij was er zo mee klaar, terwijl ik er uren naar zat te staren.