Al sinds ik klein ben vind ik motors heel gaaf. En dan vooral van die old school of sportieve modellen die mooi glimmen. En natuurlijk heel veel geluid maken! Maar sinds kort denk ik er pas echt over na om mijn motorrijbewijs te halen. Ik wil namelijk voor ik deze haal en in een motor investeer wel zeker weten dat het écht iets voor mij is. Twijfel jij ook om je rijbewijs te halen en een motor aan te schaffen? Lees dan snel deze blog waar ik mijn gedachten in op een rijtje zet. En dan kan je aan de hand hiervan bepalen of een motor iets voor jou is!

Liefde voor roadtrips

Het belangrijkste is dat je een soort natuurlijke liefde bezit voor roadtrips. En dan voornamelijk het spontaan op pad gaan en plekken ontdekken. Op de motor naar de supermarkt heeft namelijk niet zo veel zin. Het kan wel, maar dan is het alle tijd, moeite en geld niet waard. Bedenk dus goed of je het leuk vindt om erop uit te gaan met een motorvoertuig en een beetje de wereld/ons land te verkennen.

Genoeg tijd

Daarnaast is het belangrijk dat je genoeg tijd hebt voor een motor. Ten eerste natuurlijk de tijd om überhaupt dit soort tripjes te maken. Je kan wel houden van roadtrips, maar als je een veel te drukke baan hebt waardoor je gewoon niet weg kan is het zonde om een motor aan te schaffen. Aan de ene kant hoevend de tripjes natuurlijk niet weken of maanden te duren. Maar aan de andere kant is het ook wel lekker als je langer dan maar twee dagen op pad kan. Daarnaast moet je natuurlijk tijd maken om een rijbewijs te halen. Ook dit is voor sommige mensen niet mogelijk door te weinig vrije tijd.

Snelheid

Ten derde is het geen onbelangrijk ding om te houden van snelheid. Een motor gaat voor de meeste mensen namelijk harder dan ze denken. Ik ken genoeg mensen die wel eens een proefles motorrijden hebben gedaan, maar het toch te veel kracht en snelheid vonden waar je de controle over hebt. Denk dus even aan vroeger en nu. Ging je vroeger veel in achtbanen? En heb je allang eens parachute gesprongen omdat je houdt van adrenaline? Als het antwoord op deze vragen ‘ja’ is, dan zal het wel goed zitten met het motorrijden!

Duur?

Tot slot denken veel mensen dat een motor heel duur is. Natuurlijk brengt het kosten met zich mee, zeker in het begin. Je moet rijlessen betalen en een motor en een aanschaffen. Maar een motor kan je makkelijk tweedehands aanschaffen. En je kunt ook bij verschillende websites een motorverzekering vergelijken. Je kan het dus eigenlijk zo goedkoop en zo duur maken als je zelf wil. En als je dit eenmaal hebt vallen de kosten reuze mee. Soms zal je waarschijnlijk zelfs een motortrip doen in plaats van op vakantie gaan. Veel goedkoper!