Hoewel ik me er soms voor schaam om het toe te geven, ben ik een beetje tv verslaafd. Niets is heerlijker dan relaxt op de bank zitten en een leuke film of serie kijken. Maar als echte tv fan, heb ik natuurlijk wel eisen aan de tv en de series die ik kijken. Een slechte serie, kan namelijk enorm vervelend zijn. Hierbij dan ook wat tips voor netflix series om te kijken.

De eerste eis voor het kijken van tv, is de tv zelf natuurlijk. Wat ik zelf enorm fijn vind, is geen tv die op poten staat op een kastje, maar die aan de muur hangt. Hiervoor kun je een TV beugel gebruiken, waardoor de tv als het ware zweeft. Je hebt verschillende maten beugels, waardoor je zelf kunt bepalen hoe dicht de tv op de muur hangt. Maar ik vind het persoonlijk rustgevend, als de tv op een muur hangt, waarbij de muur in een enkele kleur geschilderd is. Dat geeft mij meer rust, dan wanneer er kastjes met allerlei voorwerpen bij staan.

Series

Wat bij series heel belangrijk is voor mij, is een bepaalde mate van spanning, maar ook humor. Er zijn twee soorten series die ik graag kijk. De eerste is komedie, zoals ‘How I met your mother’, ‘Modern family’ en ‘Friends’. Ik hou echt van de humor in deze series, dat maakt tv kijken echt een ontspanningsactiviteit. Ook is het fijn, dat de meeste afleveringen maar twintig minuten zijn. Hierdoor kun je ook af en toe snel een aflevering kijken, gewoon even als opvulling van tijd. Je hoeft er dus niet meteen een uur van je dag voor uit te trekken. Daarnaast staan heel veel afleveringen los van elkaar. Daarmee bedoel ik dat je niet per se de hele serie hoeft te kijken, om alle grappen te begrijpen. Dat maakt het dus ook prima als een vriend of vriendin mee kijkt, want het blijft grappig.

De tweede soort series die ik leuk vind om te kijken, zijn juist wel series met langere afleveringen, waar ook echt een verhaallijn in zit. Maar bij deze series, is het gevaar wel dat je er na een aantal seizoenen klaar mee bent. Een echt goede serie, blijft continu spannend. Hiermee bedoel ik, dat de seizoenen niet op elkaar beginnen te lijken, maar er ieder seizoen een nieuwe en spannende verhaallijn is. Want wanneer de verhaallijn zich begint te herhalen, begint het publiek zich te vervelen, en dan haken we af.