Mijn zus gaat binnenkort trouwen en het wordt een grootse bruiloft. “Je trouwt maar één keer, dus dan moet het wel goed” zei mijn zus, en ik ben het helemaal met haar eens. Mijn zus had al allerlei plannen hoe haar bruiloft er uit moest zien en het kan niet anders dan dat het een sprookjesbruiloft wordt. In deze blog vertel ik je meer over de aanloop naar de bruiloft toe, en hoe ik mijn zus ga verrassen met de perfecte huwelijksreis.

Al 10 jaar samen

Mijn zus en haar vriend zijn al 10 jaar samen. Ze zaten bij elkaar in de klas op de middelbare school en eerst waren ze gewoon vrienden. Maar aan het einde van de bovenbouw sloeg de vonk echt over. We woonden in een afgelegen dorp en in de bovenbouw mochten we van onze ouders gaan stappen in het dorp verderop. Erik, de vriend van mijn zus, woonde in hetzelfde dorp als wij. En ook hij ging naar datzelfde dorp verderop om in het weekend te dansen. Op die lange fietstochten daarheen en weer terug werden mijn zus en Erik verliefd. En hun band is door de jaren heen alleen maar sterker geworden. Nog steeds zijn ze hartstikke verliefd en ik kan echt van hun liefde genieten.

Sprookjesbruiloft

De twee tortelduifjes hebben groots uitgepakt voor hun bruiloft. Kosten nog moeite zijn gespaard, en alles is al tot in de details uitgedacht. De trouwlocatie is gekozen, de aansluitende receptie al helemaal bedacht en het grote feest voor de avond is ook al vastgelegd. Ze gaan trouwen in een oud kerkje hier in de buurt en het feest is in hun favoriete strandtent met life-muziek en genoeg eten en drinken voor iedereen.

Huwelijksreis

Nu had ik het laatst met mijn zus over een huwelijksreis. “Weet je wat het is”, zei ze, “de bruiloft gaat echt wel het nodige kosten dus ik denk dat we de huwelijksreis voorlopig overslaan”. Er komen 500 gasten dus ik kan me goed voorstellen dat dat inderdaad veel geld kost. Om nog maar niet over de jurk, decoratie en locaties te spreken! Maar ik kon het idee dat mijn zus niet op huwelijksreis zou gaan niet verdragen, dus ik heb een plan bedacht. Met al die 500 gasten samen kunnen we het bruidspaar een mooie reis aanbieden! Want wat is nou leuker dan samen met je kersverse echtgenoot op vakantie gaan?

Rondreis naar Bali

Ik ben ceremoniemeester en in die rol heb ik alle gasten over mijn plan geïnformeerd. Iedereen was laaiend enthousiast en gunde het bruidspaar net als ik een spectaculaire huwelijksreis. Ik heb gekozen voor een rondreis Bali. Want ik weet dat zowel mijn zus als Erik daar heel graag naar toe willen. En door de hulp van een reisorganisatie in te schakelen is alles goed geregeld. Zo kunnen ze beide zorgeloos van deze reis genieten.