Iedereen heeft wel eens een verwendagje nodig. Zeker voor vrouwen is kan dat enorm ontspannend werken en voor een beter humeur zorgen. Een dagje de stress van het dagelijks leven los laten en je alleen even op jezelf en je lichaam focussen. Echter geldt natuurlijk dat een dagje spa wel behoorlijk wat kan kosten. Zo ben je niet alleen entreegeld kwijt, maar zijn ook behandelingen vaak aan de prijzige kant. Groupon afstruinen of op voordeelacties wachten is een mogelijkheid, maar je kunt ook net zo goed zelf een verwendagje thuis doen! En nee, dit is niet alleen mogelijk voor mensen met een enorme badkamer of een sauna en bubbelbad in huis. Dit zijn tips voor een verwendagje voor alle ‘normale’ huishoudens.

Budgentvriendelijke verwentips

  1. De allereerste tip om een heerlijk verwenmomentje thuis te hebben, is het wegstoppen van alle elektronica. Geen telefoons, geen laptops en geen tv. Dit heb je in de spa ook niet bij de hand en het is één van de redenen waarom een spa zo ontspannend werkt: je bent alleen maar met jezelf en je lichaam bezig. De buitenwereld komt later wel weer. Stop je telefoon ergens in een lade waar je niet snel komt, zodat je ook niet verleid wordt om wel te kijken.
  2. Zet rustgevende muziek op en probeer je hier zo veel mogelijk mee bezig te houden. Als je in een drukke straat woont, helpt het misschien om de ramen dicht te doen en het geluid van het dagelijks leven buiten de deur te houden. Steek ook een aantal geurkaarsen aan, en wellicht wat wierrook, zodat de kamer niet alleen gevuld wordt met rustige muziek, maar ook een rustgevende geur.
  3. Masker-tijd! Pak een heerlijk maskertje voor het gezicht erbij en plakjes komkommer voor de ogen. Ook je handen verdienen misschien wel een masker, of je voeten? Doe de ogen even dicht terwijl je geniet van de kalmerende muziek. Als het tijd is om de maskers af te spoelen, kun je onder de douche ook nog een haarmasker aanbrengen. Dat maakt het douchen en wassen net íets meer speciaal dan normaal.
  4. Houd jij ook wel van een uiterlijke upgrade na een dagje spa, zoals mooie nagels? Dat hoef je echt niet meer te doen in de salon tegenwoordig! Het is hartstikke simpel om zelf je nagels mooi te krijgen, als finishing touch voor de spadag. Online kun je heel gemakkelijk gellak kopen en op internet zijn genoeg tutorials te vinden over hoe je de gellak gemakkelijk aanbrengt en de nagels er professioneel uit komen te zien. Jezelf verwennen is nog nooit zo goedkoop geweest!