Je kind geeft aan dat hij of zij na school niet zo veel te doen heeft en wil graag buitenschoolse activiteiten uitvoeren. Zelf weten ze niet zo goed wat ze willen, maar jij als ouder zijnde zal ze daar bij moeten helpen. Ga op onderzoek uit. Als je je kind of kinderen observeert, wat doen zij dan met plezier? Misschien zal hij of zij het wel leuk vinden om te leren gitaar spelen. Muzieklessen volgen is behalve dat het leuk is, ook erg leerzaam en als ouder zijnde ben je er niet veel geld aan kwijt. De lessen kunnen ook online gevolgd worden en dat niet alleen voor gitaarles maar ook voor pianoles of zangles bijvoorbeeld.

Sport

Behalve muziekles, kun je je kind ook inschrijven op een sport. Je hebt verschillende soorten sporten die leuk zijn voor beide jongens en meisjes. Voordat je je kind definitief inschrijft voor de sport, kan hij of zij eerst ook een proefles volgen. Na afloop van de proefles kan de inschrijving zich dan plaats vinden. Voetbal is bijvoorbeeld een leuke sport voor jongens. Ze worden hier heel erg fanatiek van, en kunnen hier ook in doorgroeien . mochten ze nou heel erg goed zijn kunnen zij bij officiƫle clubs gaan spelen. Maar ondanks voetbal meer een sport is die word gespeeld door jongens , word het zeker ook gespeeld door meiden. Er zijn ook clubs waar alleen meisjes spelen. Naast voetbal is kickboks ook een sport waarin je kind kan doorgroeien. Bij kickboks heeft je kind de keus om of zaktrainingen te doen of om te trainen voor het sparren.

Overige activiteiten

Kinderen zijn heel makkelijk te vermaken dus hoeven niet per se een vast wekelijkse schema te hebben waarin zij naar een sport moeten. Vaak vinden zij het ook al leuk om opgehaald te worden van school en een dagje naar een musea te gaan. In Amsterdam is het zo dat kinderen onder een bepaalde leeftijd vaak korting krijgen, dus veel geld hoef je niet uit te geven. Ook de Artis heeft korting en is erg leuk om te bezoeken. Ook voor de ouderen kinderen is dit leuk. Wil je nou helemaal geen geld uitgeven op straat, kun je ook binnenshuis activiteiten bedenken. Bijvoorbeeld koken en bakken. Zo leer je je kind dit ook vast voor later. Gezonde snacks zijn ook leuk om samen te maken, zo leer je ze ook om gezonder te eten.