Ben jij net als de meeste Nederlanders ook zo gek op kaas? Ik wel! Waarom? Vooral omdat de mogelijkheden oneindig zijn! Kaas op brood, kaas bij de borrel, kaasfondue… Vooral die kaasfondue! Want zeg nou zelf: De dagen worden korter, buiten wordt het donkerder. Hoog tijd om wat gezelligheid in huis te halen. En hoe breng je die gezelligheid in huis vraag je je af?! Juist, met een avondje kaasfonduen. Nu momenteel net als alle andere restaurants ook de kaasfondue-restaurants gesloten zijn, vraagt dit misschien net even om een andere aanpak dan je gewend bent. Maar niet getreurd, gelukkig kun je ook je eigen kaasfondue kopen!

Kaasfondue

Ben je eenmaal een trotse kaasfondue-bezitter, dan kun je waarschijnlijk niet wachten om hem voor de eerste keer te gebruiken. Pak pen en papier en begin met de voorbereidingen! Tsja, en dan beginnen de keuzes: Wie nodig je uit? Je ouders, vrienden of misschien geniet je het liefst wel helemaal alleen van je heerlijke avondje. Welke dips schaf je aan? Brood doet het natuurlijk altijd goed, blokjes groente maar ook worst is niet ongewoon. En niet te vergeten het belangrijkste ingrediënt van de avond: Voor welke kaas kies je?! Je kunt uren verdwaald raken in de wereld van de kaas(fondue). Zo kun je kiezen voor Zwitserse kaas of juist Franse, maar ook de Hollandse is erg lekker. Zo wordt Zwitserse kaas vaak omschreven als rijk en vol, terwijl Franse kaas wat intenser kan zijn. Beter nog is het om niet enkel te kijken naar het land waar de kaas vandaan komt, maar naar de streek. Die zegt namelijk vaak meer over de smaak dan het land. Met deze verscheidenheid aan smaken is het dus goed om je eerst even te verdiepen in welke kaas jou het lekkerst lijkt. Vervolgens rest er dan nog maar één ding: De kaas bestellen!

Of toch iets anders?

Kaasfondue is natuurlijk niet de enige optie als je van kaas houdt. Zoals ik eerder al zei: de mogelijkheden zijn oneindig. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van Raclette? Gaat je voorkeur uit naar Zwitserse kaas dan zit je met raclette helemaal goed. Raclette is namelijk een traditioneel Zwitsers gerecht met in de hoofdrol: Kaas! En niet zomaar kaas, de raclette kaas is in de loop der jaren zo ontwikkeld dat deze min of meer perfect smelt zonder draden te creëren. Van groot belang dus om voor dit avondje niet zomaar kaas te kopen, je kunt echt het beste raclette kaas kopen. Maar of je uiteindelijk kiest voor raclette of fondue, een avondje met kaas in de hoofdrol is sowieso een goed idee! Het is tenslotte altijd tijd voor kaas!