Een van de leukste dingen aan het begin van een studie, is op kamers gaan. Voor vele nieuwe studenten is dit de eerste keer dat ze buiten het ouderlijk huis gaan wonen en er komen dus vele nieuwe vrijheden, maar ook verantwoordelijkheden erbij kijken. Maar voor het zover is, moet je eerst nog maar eens een studentenkamer zien te vinden. In vele grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht is het nog best lastig om een kamer te vinden. Een goede mogelijkheid is om je in te schrijven bij studentenwoningweb. Op deze manier kun je via de sociale huur een studentenkamer krijgen. Hoe eerder je inschrijft hoe groter de kans dat je een kamer krijgt. Ook krijg je voordeel als je ver weg woont van de stad waar je gaat studeren. Deze studentenkamers worden vaak wel helemaal leeg opgeleverd. Je zult dus zelf een beetje moeten investeren in de inrichting en dingen zoals het verven en de vloer. In dit artikel bespreken we tips om je nieuwe studentenkamer in te richten.

Vloer leggen

Menig studentenkamer via sociale huurwoningen, komt zonder vloer. Je zult dus zelf een vloer moeten leggen. Dit is minder duur dan veel studenten denken. Houten vloeren, bijvoorbeeld laminaat, is goed aan te schaffen en kun je vaak gratis laten leggen. Maar ook laminaat zelf leggen is een prima optie. Natuurlijk kun je ook tapijt laten leggen. Tapijt kan best fijn zijn als je vaak in sokken of blote voeten door je woning heen loopt.

Ruimte gebruiken

Studentenkamers staan over het algemeen niet bekend om de gigantische hoeveelheid ruimte die ze hebben. Toch is het heel goed mogelijk om in een relatief kleine ruimte, al je spullen netjes kwijt te kunnen. De truc is om optimaal gebruik te maken van de ruimte die je hebt. Denk er bijvoorbeeld aan om een bed frame te nemen met ongeveer 40 centimeter eronder. Op deze manier heb je onder je bed ook opslagruimte. Kies ook voor een kast die tot het plafond reikt. Op deze manier maak je optimaal gebruik van de verticale ruimte die je hebt.

Kamerplanten en zacht licht

Om van je studentenkamer echt een knusse plek te maken, is het een goed idee om ervoor te zorgen dat je zacht licht hebt. Investeer in oranje, zachte lampen in plaats van wit fel licht. Tegelijkertijd kun je ook een fijne kamerplant neerzetten. Dit geeft meteen wat lucht en een natuurlijk gevoel aan je kamer.