Er zijn een  hoop dingen waar we het hele jaar op zitten te wachten en een van die dingen is het geven van  een barbecuefeestje in de zomer. Het is heerlijk om gezellig met alle mensen waar je van houdt te genieten van het lekkere weer in de zomer en daarbij ook nog eens gezellig te genieten van lekker eten en drinken terwijl de sociale bezigheid aan de gang is. Heb je zin in deze zomerse festiviteit en vraag jij je af hoe je de perfecte gastheer of gastvrouw kunt zijn? In deze blog lees je wat je kunt doen om van deze ’s zomerse gebeurtenis een succes te maken.

Tijd en plaats

Bij elk feestje zijn de tijd en de plaats de meest belangrijke factoren. Het is namelijk wel zo fijn als er zoveel mogelijk mensen kunnen komen op de uitgekozen datum en dat de locatie genoeg ruimte heeft voor iedereen. Houd je de barbecue gewoon bij jou in de tuin of gebruik je die van anderen omdat hun tuin ruimer is? Dit zijn belangrijke dingen om over na te denken voor een leuk feest. Met barbecueën komt ook nog eens het weer om de hoek kijken. Check van tevoren of het op de gewenste dag een beetje lekker weer is.  Zolang het niet regent is het eigenlijk wel oke, want met wat verwarming en dekentjes kom je ver.

Heel veel voorbereidingen of niet?

Het lijkt altijd alsof een barbecue een hoop minder werk is dan koken, maar er komt veel bij kijken. Al het vlees en vis moet gemarineerd worden, salades moeten gemaakt worden en nog veel meer. Bij een barbecue hoort namelijk niet alleen vlees en dat is dan ook niet het enige wat men verwacht. Je kunt alle tijd die je hieraan zou besteden ook voorkomen door een A-Z bbq pakket te bestellen. Alles van gemarineerd vlees tot broden, salades, sauzen en zelfs het servies wordt bij je thuis bezorgd. Absoluut het overwegen waard zo een A tot Z barbecue pakket voor wie geen zin heeft in al die voorbereidingen.

Het puntje op de i

Als er een geschikte datum is gevonden, de gasten zijn uitgenodigd en zelfs het eten er is, kun je aan de slag met de aankleding. Het is geen feestje als alles er is, maar de sfeer is nergens te bekennen. Je hoeft niet met een heel thema te komen ( mag natuurlijk wel). Een aantal leuke lichtjes en misschien wat ’s zomers muziek zijn al stappen in een geweldige richting.