Een inbraak kan ontzettend ingrijpend zijn. Er zijn vreemde mensen in je huis geweest. Misschien wel toen je lag te slapen. Het is geen fijn gevoel, want je huis is je veilige omgeving. Het is de omgeving die van jou is en waar je kwetsbaar kunt zijn. Inbrekers kunnen letterlijk inbreken in dat gevoel. Als er eenmaal een keer is ingebroken in je huis wil je dat natuurlijk nooit meer meemaken. Je laat je huis extra goed beveiligen door een erkend bedrijf met de nieuwste systemen. Daar gaan we het vandaag over hebben in mijn blog. Het doel is, de inbrekers wegjagen, voordat de politie arriveert. Voordat de politie arriveert is namelijk een belangrijk onderdeel voor inbrekers. Dit is ongeveer 5 minuten. Binnen die 5 minuten zal de inbreker zijn slag willen slaan.

Mistbeveiliging iets voor jou?

Je hebt er inmiddels misschien wel eens over gehoord. Beveiligen met mist. Door middel van een mistgenerator kan het zicht volledig worden geblokkeerd tijdens een overval of inbraak. Mistbeveiliging wordt veel toegepast in winkels en bedrijven. Dit is handig omdat het zicht wordt teruggebracht tot nagenoeg niets binnen enkele seconden. Wat je niet kunt zien, kun je niet stelen. Dit effect is natuurlijk ook bruikbaar in je huis. De effectiviteit zorgt ervoor dat inbrekers niet bij jouw spullen kunnen komen en volledig gedesoriënteerd raken. Misschien vinden ze de uitgang wel niet, dan is de pakkans nog groter. Laat de politie maar komen. 

Hoe zit het dan met mijn spullen?

Je vraagt je misschien af hoe het zit met het beschadigen van je spullen. Ik kan je vertellen dat dit geen enkel probleem is. Je hoeft geen nieuwe spullen te kopen, want de mist is droog en niet nat. Als je even goed laat luchten trekt de mist vanzelf weg. Misschien even een doekje over de spullen heen halen en klaar. Om deze reden kunnen mistgeneratoren veilig gebruikt worden in elk huis of winkel. De producten in een winkel kunnen nog steeds verkocht worden. Dat lijkt me best handig, want je wil natuurlijk niet alsnog je spullen kwijt raken of schade leiden, doordat er een paar gekke je eigendommen proberen te stelen.