We zien allemaal weleens interieur inspiratie voorbijkomen op Instagram. Huizen en appartementen die zo fantastisch zijn ingericht dat je denkt, dat wil ik ook. Vaak zijn deze designer interieurs te vinden in luxe hotels en zeer dure appartementen en villa’s. Maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het ook heel goed mogelijk om een mooie design inrichting te creëren in je eigen huis. Je hoeft daar niet persé een groot duur appartement of huis voor te hebben. Soms kun je je inrichting al verbeteren met een paar simpele tips. En aangezien we op dit moment niet veel beters te doen hebben en veel te veel thuis zitten, is dit een goed moment om aan je interieur te werken. In dit artikel bespreken we simpele tips voor een beter interieur.

Verlichting

Hoe je woning verlicht is zorgt al voor een groot deel wat voor sfeer er is in je huis. Aangezien we op dit moment de winter weer ingaan zullen we grotendeels gebruik maken van kunstmatig licht. Dit betekent dat de sfeer in onze woning veel door lampen bepaald wordt. Wanneer je fel, hard en wit licht hebt in je woning, zal dit meteen een negatief effect hebben op de sfeer en knusheid van je woning. Zorg ervoor dat je dimbare lampen hebt met zacht, warm, oranje licht. Een goede keuze zijn led downlighters inbouw en opbouw.

Grote planten

Zeker als je een modern interieur hebt kan het heel mooi zijn om wat natuurlijke elementen toe te voegen. Een paar grote plantenbakken met daarin hogere planten geven je woning meteen een fantastische en frisse uitstraling. Planten zijn altijd een goede toevoeging aan interieur design

Muren

Als je muren wat ouder zijn dan is het een goed idee om ze een frisse lik verf te geven. Maar daarnaast is het ook wel handig om de muren interessanter te maken door kunst op te hangen. Kunst hoeft natuurlijk niet ontzettend duur te zijn. Je kun bij Ikea al voor een appel en een IJ zeer mooie kunst en kunstzinnige ingelijste grote foto’s aanschaffen die je interieur meteen een stuk interessanter en mooier maken.

Accessoires

Je kunt een kamer ook opfleuren met accessoires. Dit hangt natuurlijk bovenal af van persoonlijke smaak. Maar denk bijvoorbeeld aan een mooie fotografieboek display. Op zo’n display kun je een groot, hoge kwaliteit fotografieboek open leggen waar bezoekers doorheen kunnen bladeren.