Ja elk kind vind het geweldig, en als ouders en als opa en oma wordt het je regelmatig gevraagd. Wanneer krijg ik een trampoline? Alleen al het woord krijgen brengt soms al wat jeuk met zich mee. Maar omdat je natuurlijk het liefst hebt dat jouw kleine het meest buiten speelt en niet altijd maar achter de tv of tablet gekleefd zit, is een trampoline nog zo’n gek idee niet. En je gaat er natuurlijk vaker over nadenken, ook hoe vaker je de vraag krijgt te horen.

Een trampoline in de tuin. 

Als je geen grote tuin hebt, dan wordt het een lastiger verhaal, maar gelukkig heb je ook nog verschillende formaten in de trampolines. Maar wanneer je een wat grotere tuin hebt, dan kan je een trampoline gemakkelijker kwijt.

Het voordeel aan een trampoline is eigenlijk wel, dat je hem gemakkelijk in een hoek kan stoppen in de tuin en je hebt niet een kolossaal groot ding midden in de tuin staan. En zo kunnen de kinderen, of kleinkinderen, gemakkelijk buiten spelen en nog lekker in beweging blijven ook. 

De vraag die je jezelf dan ook gaat vragen is; Ga ik de trampoline zo neer zetten of doe ik hem ingraven? Het voordeel van ingraven is natuurlijk wel dat het kind er niet gemakkelijk vanaf kan vallen. Het nadeel dat het zich wel mee brengt is dat je met een groot gat in de tuin uiteindelijk blijft zitten wanneer de trampoline ooit weg gaat. Maar dat is uiteindelijk dan een zorg voor later. 

Wanneer je de trampoline niet wilt ingraven kan je altijd een net kopen wat je om de trampoline kan spannen. Ook zo kunnen de kinderen er niet gemakkelijk vanaf vallen. Alles voor de veiligheid natuurlijk. 

Het leuke aan een trampoline is wel, een kind wordt er dol blij van en springt er zo uren achter elkaar op. Vooral als het mooi weer is kan je goed op de trampoline spelen. 

Is het nu echt hartje zomer en het wordt heel warm, dat het ook tijd is voor een zwembadje. Kan je altijd nog een sproeier op, of onder, de trampoline zetten. Zo kunnen kinderen alsnog met water spelen en springen tegelijk. Dan zijn ze toch in beweging en krijgen ze tegelijkertijd ook nog verkoeling. Als dat nou geen goed idee is?