Ben jij bekend met cryptomunten? Misschien niet zo op het eerste idee maar als we vragen of je de Bitcoin kent, veranderd je antwoord dan al? Waarschijnlijk wel. De Bitcoin is de laatste tijd veelvuldig in het nieuws geweest omdat die de meest bekende en meeste waardevolle cryptomunt is van dit moment. Investeren in deze munt lijkt dan ook steeds meer mensen aan te trekken maar is dat nu eigenlijk nog wel zo verstandig? Deze munt staat tenslotte al op recordhoogte en wanneer je in deze munt wil investeren zal je dus ook wat geld klaar hebben moeten liggen. Wil je graag investeren in de cryptomunt maar ben je benieuwd welke optie er nog meer zijn? In dit blog lopen we dit proces stap voor stap met je door.

Voor welke cryptomunt kies je?

Wanneer je gaat investeren is het altijd goed om van te voren op de hoogte te zijn van de huidige stand van zaken binnen de markt. Dit is niet anders dan voor de markt van de cryptomunten. Naast de Bitcoin bestaan er namelijk ook een tal van andere coins. Ook wel de altcoins of alternatieve bitcoins genoemd. Iedere coin, of cryptomunt, heeft zo zijn eigen waarde en zijn eigen verhaal. Wanneer je een keuze wilt gaan maken is het daarom goed om je eerst in deze markt te verbieden en te kijken naar cryptomunten die je interessant lijken. Kijk naar hun verhalen, de huidige waarde maar ook vooral naar wat er in het verleden met de munt is gebeurd en wat ze in de toekomst verwachten. Zo is de AAVE coin kopen bijvoorbeeld een interessante mogelijkheid omdat deze coin het op de moment goed doet in de markt. Maar er zijn natuurlijk nog meer coins die er goed voor staan. Verdiep je hier eerst dus in en maak daarna een weloverwogen keuze.

Hoeveel ga je investeren?

Het is aantrekkelijk om meteen je hele budget te investeren maar vraag jezelf af of dat ook wel slim is. Investeren brengt risico’s met zich mee en zeker als het gaat om grote bedragen. Pas dus op met wat je inlicht en maak goede afspraken met jezelf. Is dit de eerste keer dat je gaat investeren? Begin dan klein. Probeer het eerst een tijdje om te kijken wat er met je investering gebeurd. Raak je het kwijt? Dan is er nog geen man overboord omdat je dit van te voren in hebt gecalculeerd. Maak je winst? Dan is dat alleen maar mooi meegenomen en kan je dit meenemen naar je volgende investering.