Er komen veel verschillende dingen kijken bij het leven van een student. Het is een nieuwe stap in je leven waarbij je ook meer verantwoordelijkheid krijgt opgelegd. Toen ik besloten had om te gaan studeren, ben ik ook gelijk uit huis gegaan en op kamers gegaan in een studentenflat. Het was iets waar ik al heel lang naar uit keek en dat ook goed van te voren had gepland. Al mijn spullen had ik ingepakt en ik kon richting mijn nieuwe plekje gaan. Naast de gezelligheid met de mede studenten, ben ik ook op kamers gaan vanwege het grotere verantwoordelijkheidsgevoel. Ik wilde graag op eigen benen gaan staan, want dat was naar mijn mening goed voor mijn ontwikkeling. Daarnaast was het ook verstandiger gezien het vervoer naar school en naar werk. Het zou mij elke dag ontzettend veel reistijd schelen. Over het algemeen maakte ik gebruik van het openbaar vervoer, maar ik werd dat een beetje zat. Ik ben vervolgens gaan kijken naar de andere mogelijkheden voor vervoer. Ik heb al de beschikking over mijn rijbewijs, maar het is niet zo verstandig om als student een auto te hebben terwijl je in de stad woont. Verder had ik nog niet de beschikking over een fiets, daarom ben ik maar op zoek gegaan naar een nieuwe fiets. Er zijn ontzettend veel verschillende fietsen, maar ik was op zoek naar een goedkopere tweedehands fiets waar ik nog een aantal jaar mee vooruit kon. Hieronder zal ik je wat meer vertellen over de fiets waarvoor ik uiteindelijk gekozen heb.

Zo kwam ik tot mijn keuze

Als je op zoek gaat naar een nieuwe fiets, waar moet je dan zoal rekening mee houden? Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende fietsen. Zelf was ik op zoek naar een fiets die redelijk betaalbaar was, maar ook van een degelijke kwaliteit was. Ik kwam op het internet terecht bij een website die tweedehands fietsen in Rotterdam aanbood. Het bedrijf knapte oude fietsen op tot fietsen die zo goed als nieuw waren. Ze hebben allerlei oude en kapotte fietsen volledig gerepareerd en op deze manier de fietsen een tweede leven gegeven. Met het oog op duurzaamheid en op het milieu is dit een goed initiatief. Dat was voor mij reden genoeg om daar mijn nieuwe fiets te kopen. De fietsen waren redelijk betaalbaar, maar ook goed voor het milieu. Ik gebruik mijn fiets nu elke dag om naar school en werk te gaan en ik ben er nog steeds erg blij mee!